söndag 10 mars 2013

Hallonpaj , en vinnare !



Var med och tävlade om en påse "mariann-socker" , bakery+  i den här bloggen ! Den som frestade med det godaste efterättsförslaget skulle vinna en påse sötning , och mitt förslag vann : ))

HALLONPAJ!
Gör en pajdeg som du gillar , söt eller sötad ; ) tryck ut degen i en 24cm form , lägg i ett lager med hallon ( frysta eller färska ) Vispa helt lätt ihop : 1 ägg+1 gula med 2-3 msk sukrin och ½ krm stevia , tillsätt ½ tsk vaniljpulver , blanda sedan i  2½ dl créme fraich , töm blandningen över hallonen ! Grädda pajen i 225 grader i 20-30 minuter , lägg ev. ett papper över på slutet. 

Vill du göra pajen med socker ? Ta då 1/2 - 3/4 dl strösocker och 2-3 tsk vaniljsocker ! I originalreceptet användes krossad ananas , väldigt gott det med   ;  ))


4 kommentarer: