tisdag 19 mars 2013

Japp där satt den , Godaste lchf-pizzan nånsin med vitlöksås också : ))

Vitlökssås!! 1 dl majonäs
                   1 tsk vitlökspulver
                   1 msk hett vatten
                   1-1½ msk kallt vatten
                   1 msk grädde
                   kryddor efter behag

Låt vitlökspulver svälla lite i hett vatten , blanda i de kryddor du behagar , blanda i majonäs och späd med vatten till lagom rinnig konsistens , runda av med lite grädde om du vill!! Gott : )

Pizza!! 125-150 g keso
           3 ägg
           3 msk vatten
Mixa ihop dettta med en stavmixer , tillsätt :
           5 msk kokosnötmjöl
           1 msk husk
           4 msk kruskakli
           2 tsk bakpulver
           lite salt
Blanda till en smetig deg . Olja in två bakplåtspapper , lägg degen på det ena papperet , lägg det andra ovanpå , tryck eller kavla ut degen emellan papperen , den ska täcka en hel plåt . Lägg degen på en plåt , ta av det övre papperet. Lägg på önskad fyllning , grädda i nedre delen av ugnen i 240 grader i ca 20 minuter!!

Ursprungsreceptet på degen kommer ifrån 56kilo-bloggen ett riktigt gott kesobröd! Det jag ändrade var att bytte ut olja mot vatten , tror det gjorde att kanterna blev krispiga!!

Detta Är Det Absolut BÄSTA pizzabak jag nånsin gjort på lchf-vis : ))) Går nog inte att komma närmare en vanlig hemmapizza än så här ; )

2 kommentarer:

  1. Det lät spännande, måste jag pröva nån gång och se vad den får för betyg av pizzafantasten här hemma ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det vore skoj å höra vad han tycker : ))

      Radera