måndag 10 september 2012

Kokoskaka med vaniljfrosting!

Experiment i köket!!


En kokoskaka med vaniljfrosting , lchf så klart :))

Bilderna är usla trots redigering , men kakan är superb!! 


Recept!

2 ägg
3 msk sukrin + ½ krm stevia
1½ dl kokosflingor
1 msk kokosnötmjöl
1 tsk psyllium
1 tsk bakpulver
2 äggvitor

60 g smör
120 g philadelphia-ost
3½ msk sukrin+½ krm stevia
½ tsk vaniljpulver

15 g kolhydrater i hela kakan!

Vispa äggvitor till hårt skum i en egen bunke! Vispa ägg och sötning fluffigt , blanda de torra ingredienserna och blanda ner dessa i äggsmeten , vänd försiktigt i de hårdvispade äggvitorna! Töm allt i en smord och "kokosad" form med löstagbar kant , grädda i 170 grader i 20 min! Låt kallna , rör ihop frostingen väl och bred ut över kakan , garnera med lite rostad kokos och riven mörk choklad : ))

Detta är nog den godaste lchf-kaka som jag har ätit , extra skoj då , att jag har experimenterat fram det själv ; )

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar