lördag 22 september 2012

Lchf-tacopaj

125 gram smält smör
2 ägg
1½ dl kokosnötmjöl
2 tsk bakpulver
lite salt

vispa äggen lite pösiga , blanda i smöret , blanda de torra ingredienserna och ha i dem i äggsmeten blanda väl med elvisp ! Tryck ut degen i en pajform , fukta händerna med lite vatten så går det lätt : )

Stek 600 gram blandfärs och krydda med taco-kryddor : 

                                    2 tsk chilipulver
                                    2 tsk paprikapulver
                                    1 tsk vitlökspulver
                                    1 tsk lökpulver
                                    1 tsk spiskummin
                                    2 krm cayennepeppar

                                    Salt efter behag, jag tog en tsk till en sats mix!

Bred ut färsen i pajskalet och ta sen ca 3 dl cremè fraich och smeta ut den ovanpå färsen , strö på rikligt med riven ost! Skjuts in i ugnen i 25-30 minuter på 200 grader.

Sallad , tacosaus och ostchips är gott till : )


Pajdegen blev inte riktigt så bra som man kunnat önska , möjligen hade de varit bra att förgrädda den lite och kanske lite psyllium i hade varit bra , ja , man får prova sig fram lite , MEN det blev en goood paj i alla fall : ))



Kryddblandningen kommer från Anna Hallèn´s lchf-husmanskost och degen är ett omgjort sötpaj-recept ur baka med lchf av Mariann Andersson !

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar