torsdag 16 februari 2012

Hurra eller nåt...

Idag är det min födelsedag! Dagen har väl knallat på som vanligt ungefär, rätt så okej så när som en envis förkylning som gör sitt bästa för att knäcka mej....Men mej får man inte på fall så lätt ;) Jag har fått en vacker tulpanbukett av min älskling, sms och telefon-grattis och en massa fin hälsningar på facebook :)))  ♥

Nu tänkte jag ge mej på en liten mini-recension av den nya bakboken, Baka med Lchf :
 Jag har alltid tyckt om att baka "sötebröd" och att äta det ;) hängde ofta med mamma i köket när hon bakade, lärde mej nog det mesta genom att titta på! Minns från det jag var riktigt liten hur det bakades. Själv har jag nog bakat sedan , sedan, tja, urminnes tider kanske ;))

Det var iallafall med höga förväntningar som jag beställde boken och ännu större som jag började bläddra i den! Det första jag prövade var våfflor som såg så fina ut på bild och det blev.....ett bottennapp!?! De brände i järnet, så jag fick raskt få fram stekpanna och göra små pannkakor iställe, men de var inte det minsta goda.
Nästa försök blev mazariner , och de blev okej, lite dåligt söta bara!
Sedan gick jag på choklad cupcakes , vis av erfarenheten så lade jag till lite extra sötning och dessa blev riktigt bra :)
Och idag då, så har jag gjort en chokladpaj också den med extra sötning! Den blev God :))

Så summan är (än så länge) : Att recepten har för lite sötning, att det finns nåt stolpskott, att det är många  fina bilder! Kommer helt säkert ha en del nytta av den :)

2 kommentarer: