fredag 6 september 2013

Lchf-bröd

Bakade lite lchf-bröd i förmiddags med det här receptet som utgångspunkt!
Bytte ut lite grann efter vad som fanns hemma :)
Så mitt recept blev så här:
1,5 dl mandelmjöl
1,5 dl pofiber
1,5 msk husk
1msk av vadera: linfrö , sesamfrö och kruskakli
1 tsk salt
1 tsk bakpulver
2 dl cremé fraich
½ dl vatten

Blanda torra ingredienser. Vispa ägg pösigt , blanda ägg med fraich å vatten , rör i torra ingredienser.
Klicka ut i en smord och fröad form ca. 30*20 cm.
200 graders ugn i 15-17 minuter.
Låt ligga på galler utan duk.
Och som sagt: originalreceptet som är väldigt gott finns här!
 *

2 kommentarer:

  1. Smart att göra brödet till rutor. Det ska jag prova.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja visst är det bra med rutor , får plats med mer pålägg på dem :))

      Radera