lördag 19 maj 2012

Lchf-pizza / pasta


Lägg 100 gram philadelphia-ost i en bunke , knäck i 3 ägg, ha i lite salt och oregano och basilika! Vispa i hop detta ordentligt med elvisp , töm i 2½ msk psyllium ( husk ) , vispa kraftigt! Töm nu ut smeten snabbt på ett bakplåtspapper och bred ut över hela papperet , lägg över ett bakplåtspapper och kavla lite så det blir jämt fördelat! Lägg nu papperen med smeten emellan på en plåt, in ugnen på 200grader i 8-10 minuter till pizza-botten. Till pasta , 150grader i 10 minuter!

Gör du pizza så höjer du ungsvärmen till 225grader när du tagit ut plåten, fyll pizzan med det du önskar, grädda i 10minuter! Gott , gott :))

Till Pasta: Ta bort det övre papperet och låt "degplattan" svalna! Sedan kan du skära till lasagne-plattor eller band-spagetti!

Som pizza-botten tycker jag att detta var suveränt : ) Som pasta är det okej! Men bäst är den i lasagne!!

Som ett extra plus är det här även gluten-fritt!

.~.~.~.~.~.

1 kommentar:

  1. Jag testade också ungefär samma recept förra veckan till minipizzor. Fast jag blev lite besviken över att bottnarna blev så mjuka i mitten. Det stod i receptet att de skulle bli knapriga. Men det var ändå ganska gott!

    SvaraRadera