Har nyss bakat lchf-bröd, ett jättebra bröd som känns som "riktigt" bröd :) Ursprungsreceptet hittade jag HÄR , men min vana trogen så har jag ändrat lite på receptet ;)
Min variant: 3st ägg
100g. finriven ost
2dl. vatten
40g. Pofiber (sempers glutenfria)
2msk. Fiberhusk el. psyllium (glutenfri-hyllan)
(2msk. linfrö)
2tsk. bakpulver
½ tsk. salt
Vispa ihop ägg, ost och vatten lite lätt, blanda de torra ingredienserna och rör ner i äggsmeten. Blanda noga och låten sedan "degen" svälla ca 20 min! Forma 8st bullar, fukta händerna med lite vatten så går det lätt, lägg bullarna på plåt med papper, grädda 25min i 200grader! Låt kallna på galler utan duk, frysbara :)
Varje bulle innehåller ca 1kolhydrat!!
Jag gjorde en plåt med bullar och en med utplattade till tekakor, de senare ska jag nog göra räkmackor på :) Om man vill testa lite så blandar man i brödkryddor eller lite olika fröer, tar man i fröer så stiger ju kolhydraterna något, men det kanske man kan tåla ;)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar